Beschikbaar
Huurprijs
€ 60.000,-
p.j.

Over dit object

Dit voormalige postkantoor (circa 1901) van de streek- en havenstad Terneuzen ligt pal achter de boulevard op de kop van de Nieuwstraat en biedt de huurder volop ruimte te ondernemen. Met het Scheldetheater, een prachtig bioscoopcomplex, winkel- en horecacentrum, hotels en de Westerschelde als buren is het voormalige postkantoor uitermate strategisch te noemen.
Op de verdiepingen zijn appartementen gesitueerd.

De beschikbare ruimte is gesitueerd op de begane grond en in het souterrain/kelder.
Begane grond: circa 414 m² B.V.O.
Souterrain/kelderruimte: circa 315 m² B.V.O.
Binnenplaats: circa 79 m².

Bereikbaarheid en ligging
Ten aanzien van een eventuele horecafunctie is er volop ruimte tot het creëren van terrassen (gedeeltelijk precariorecht van toepassing).
Het gebouw ligt gunstig ten opzichte van het fiets- en voetverkeer van de boulevard. Bushalte eveneens aanwezig. Ook met de auto is het pand goed bereikbaar en men kan gunstig parkeren in de tegenover gelegen parkeergarage Theaterplein (500 plaatsen).

Stedenbouwkundig plan Veerhaven en omgeving
De gemeente Terneuzen heeft een visie opgesteld voor de komende jaren voor het gebied Veerhaven. De recreatieboulevard in combinatie met de jachthaven en de nieuwe voorzieningen rond het aangeboden object zullen in de nabije toekomst een bruisende mix worden met als spilfunctie het voormalig postkantoor en directe omgeving.

Het voormalige postkantoor en directe omgeving valt binnen fase 1 van dit plan.
Fase 1 omvat in 2015/2016 een aanpassing van de hoofdverbinding Binnenstad _ Boulevard.
In 2016 worden er recreatieve attracties gerealiseerd zoals een uitkijktoren en stadsstrand met een thematische speeltuin.
Er wordt volop ruimte geboden aan uitbreiding van recreatieve voorzieningen. Dit alles in het kader van het versterken van de relatie Scheldeboulevard _ Binnenstad.
De boulevard is al een geliefde plek voor de inwoners van Terneuzen en omgeving; met de uitvoering van de beoogde plannen wordt het een prachtig gebied voor de bezoekers van het stadscentrum en de waterrecreanten.

Indeling
De indeling onderscheidt zich met diverse, eventueel samen te voegen ruimtes op de begane grond, totaal circa 414 m² B.V.O alsmede 315 m² B.V.O. in het souterrain.
Ook is er nog een binnenplaats van circa 79 m². Er zijn diverse indelingsplattegronden te maken waarbij splitsing in twee units ook tot de mogelijkheden behoort; één en ander geheel afhankelijk van de gewenste gebruiksfunctie.

Bestemmingsplan
De gebruiksmogelijkheden zijn kantoren, detailhandel en horeca (onder voorbehoud toestemming gemeente Terneuzen) maximaal categorie 2 (o.a. restaurant, bistro, brouwhuis).

Huurprijs
€ 55,-- - € 85,-- per m2/per jaar; exclusief BTW.
Jaarhuur voor het totaal: € 60.000,-- excl. BTW. Deelhuur is mogelijk.

Huurbetaling
Per maand vooruit.

Huurperiode
5+5 jaar; optie verlenging +5 bespreekbaar.

Type huurcontract
ROZ huurovereenkomst met enkele aanpassingen van verhuurders zijde.

Huurprijsaanpassing
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na huuringangsdatum op basis van de Consumenten Prijs Index, reeks alle huishoudens CPI (2006 = 100), gepubliceerd door het CBS.

Te koop
Koop van dit object (als geheel inclusief de bovenwoningen) is ook bespreekbaar.

Zekerheidsstelling
Een bankgarantie ter grootte van drie maanden huur inclusief BTW en eventuele servicekosten, af te geven door een in Nederland erkende bankinstelling bij huur. Een borgsom van 10% van de overeengekomen koopsom bij koop.

Opleveringsniveau
In huidige staat.

Voorbehoud
Deze aanbieding is onder voorbehoud van de goedkeuring van de verhuurder.

Bijzonderheden
Het object is aangewezen als beschermd Rijksmonument (nr. 508132)
Het exterieur is goed onderhouden en heeft een fraaie uitstraling met metselwerk in kruisverband, verlevendigd met natuurstenen afwerkingen; diverse boogramen; uitgebouwde torenpartij met trappenhuis.
Ondanks de monumentenstatus biedt het interieur ruim voldoende mogelijkheden tot verbouwingen.

+ Lees volledige omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken

Algemeen

Overdracht

Huurprijs
€ 60.000,-
p.j.
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort bouw
Bestaande bouw
Bestemming
horeca
Nevenbestemming
winkelruimte

Oppervlakten en indeling

Oppervlakten

Perceeloppervlakte
670 m2
Oppervlakte
729 m2
Verkoopvloer oppervlakte
729 m2

Geïnteresseerd in dit object?

Voor meer informatie of een bezichtiging van dit object, kunt u hieronder uw gegevens achterlaten.