Verkocht
Koopprijs
€ 1.200.000,-
k.k.

Over dit object

Namens de gemeente Goes bieden wij aan, een op een gunstige en mooie locatie gelegen pand. Het object is als laatst in gebruik geweest als onderdeel van een scholencomplex en staat bekend als de "Van Dusseldorp-MAVO'. Het pand heeft een fraaie uitstraling en is zeer robuust gebouwd. Het bestaat uit verschillende onderdelen, die met elkaar verbonden zijn. Het oudste deel is gebouwd in 1939 en de aula/gymzaal is in 1962 gerealiseerd. Het pand wordt gezien als een karakteristiek en beeld bepalend object voor de omgeving en dient daarom dan ook behouden te worden. Het is denkbaar dat de verschillende fysieke onderdelen van het gebouw een diverse invulling krijgen. Het pand is alleen in zijn geheel te koop en niet in onderdelen.

Ligging en situatie
Op korte afstand van het stadscentrum en nabij het NS-station, aan de rand van een gewilde woonwijk. Het perceel is een onderdeel van een groter (braakliggend) perceel dat in de nabije toekomst ontwikkeld zal gaan worden. Op het direct aangrenzende perceel zijn concrete plannen voor een medisch zorgcentrum. De overige ontwikkeling bestaat uit woningbouw in diverse typen. Aan de oostzijde van het perceel wordt in het verlengde van de Tulpstraat, aansluitend op de Van Dusseldorpstraat een fietspad aangelegd, dat tevens vanuit ontsluiting voor een parkeerterrein op het te verkopen terrein kan worden gebruikt.

Bestemming
De huidige bestemming binnen het bestemmingsplan Goes-Oost, d.d. 6-9-2013, is "Maatschappelijk". Maatschappelijke activiteiten: educatieve, sociaal-medische, sociaal-culturele, levensbeschouwelijke, sport- en recreatieve activiteiten en activiteiten ten behoeve van openbare dienstverlening. Verder ondergeschikte detailhandel en/of horeca, parkeervoorzieningen, tuinen, erven, paden en andere voorzieningen ten dienste van de bestemming. Thans is er geen woonbestemming voor dit pand mogelijk.

Naast de huidige bestemming is de gemeente Goes bereid medewerking te verlenen aan een bestemmingsverruiming met daarbij de volgende onderdelen:
-kantoor van maximaal 200 m2 BVO;
-dienstverlening;
-bedrijfsmatig met milieucategorie 1 en 2;
-verblijfshoreca, bijvoorbeeld bed & breakfast of hostel.

Het parkeren dient op eigen terrein te worden opgelost.

Privaatrechtelijke aspecten
Het geheel is een onderdeel van een groter kadastraal perceel dat bekend is als gemeente Goes, sectie F, nummer 2895 gedeeltelijk, geschatte grootte 5.183 m2. Er zijn thans geen privaatrechtelijke beperkingen bekend.

Indeling
In de bijlagen zijn de plattegronden en gevel tekeningen opgenomen, die de indeling van het pand grotendeels weergeven. Het totale oppervlakte van het pand is circa 2.400 m2.

Richtprijs
€ 1.200.000,-- kosten koper.

Omzetbelasting
Er is geen omzetbelasting verschuldigd over de verkoop en koop van dit pand wel overdrachtsbelasting 6%.

Oplevering
Uiterlijk 31 december 2017.

Bijlagen (op te vragen bij de makelaar):
Kadastraal schetsplan
Beoogde situatieschets
Bestemmingsplankaart en voorwaarden
Memo waardevolle bomen met bijlagen.
Tekeningen/plattegronden
Bodemonderzoeken (digitaal op te vragen)
Asbestonderzoeksrapport (digitaal op te vragen)

+ Lees volledige omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken

Algemeen

Overdracht

Koopprijs
€ 1.200.000,-
k.k.
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort bouw
Bestaande bouw
Bestemming
kantoorruimte
Nevenbestemming
maatschappelijk vastgoed

Oppervlakten en indeling

Oppervlakten

Perceeloppervlakte
5183 m2
Oppervlakte
2400 m2

Geïnteresseerd in dit object?

Voor meer informatie of een bezichtiging van dit object, kunt u hieronder uw gegevens achterlaten.